""Medine's magnetism, as an artist, is a combination of her unique sound and style combined with the lively way she opens her heart to her audiences." - Deborah J. Carter

ABOUT

Medine Bouma is zangeres en songwriter. Ze woont in Amsterdam. Ze maakt deel uit van verscheidene jazzformaties en treedt op in het hele land. Haar liefde voor verhalen vertellen is duidelijk hoorbaar in haar interpretaties van haar favoriete nummers uit het American Songbook. Met haar warme en jazzy sound neemt ze haar luisteraars mee naar de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw. Fats Waller, Ella Fitzgerald en Louis Armstrong zijn hierbij haar grote inspiratiebronnen.

Medine heeft Jazz zang aan het Conservatorium van Amsterdam gestudeerd. Hier vormde zij een trio met contrabassist Hendrik Mueller en gitarist Mateusz Pulawski. Samen traden zij op in cafés, theaters en op festivals als het Gooise Jazz Festival, Jazz in ’t Dorp en op vele andere plekken.

Momenteel is Medine onder meer werkzaam in het jazzduo ‘Medine & Juan’, samen met gitaarvirtuoos Juan Rodrigo. Ze kenden elkaar al via het conservatorium, maar begonnen pas later na een hernieuwde ontmoeting tijdens een nachtelijke jamsessie samen muziek te maken. En gelukkig maar, want de twee klinken alsof ze al jaren samen spelen!

Medine schrijft ook zelf muziek. Haar songs zijn folk en indiepop georiënteerd (denk aan Sufjan Stevens en John Martyn), maar haar unieke, jazzy sound is onvermijdelijk aanwezig. Ze werkt momenteel aan een nieuwe stapel songs—in haar eigen gezellige woonkamer— die in de loop van 2018 te beluisteren zullen zijn.